SVETI ANĐEO ČUVAR – ISTINSKA VOLJA - KARMA

Kritika nečistog uma


  Preuzmite
e-knjigu o Tarotu

 Preuzmite
 e-knjigu o Kabali

Kabala-Tarot.com je strana namenjena prezentaciji znanja, informacija i razmišljanja o veoma popularnim ali veoma malo shvaćenim disciplinama.   Tekstovi o Kabali - e-knjiga
Svakog meseca u trenutku objave šaljemo članak na vašu email adresu. Prijavljivanjem na e-novosti vi čitate prvi.

Svi tekstovi su pod Copyright Goran Sarvan ©. Sva prava zadržana. 'Sve mora biti učinjeno dobro i na poslovan način'.

U protivnom sledi neizbežni mač karme.

 

TALISMANSKA MAGIJA

Talismanska magija Ksenija Kvas, Goran Sarvan
 

 

 


 

 

Talismanska magija predstavlja samo jednu granu religioznih i magijskih praksi, a talismani su se upotrebljavali i danas se upotrebljavaju takoreći po celom svetu.

Nažalost, zbog raznih mistifikacija, talismani su retko bili predmet ozbiljnih naučnih analiza. Lakše ih je bilo strpati u isti koš sa đavolom, crnim silama i demonima, i sl.

Umesto da spisima o talismanima namene dubinsku analizu kao pravim naučnim uputstvima koja simboličnim jezikom govore o tome kako upravljati energijama prirode za dobrobit ljudi, naučnici samo odmahuju rukom kao da su to prazne priče koje su manje vredne i upotrebljiv nego kuvarski recepti. Ali ipak, savremena nauka po zakonu nužnosti, polako zaviruje iza granica sveta koji je ograničen samo Njutnovom fizikom. Tiho, ponekad i skrivajući se, naučnici se vračaju otkrivanju sveta, koji je ples raznih energija različitih kvaliteta, otkrivajući pritom da je neke o njih moguće naučno izmeriti, vrednovati i proučavati. Nadajmo se da će  otkrića tog tipa popločati put naučno proučavanju upotrebe talismana.


 >> Pošalji upit