Kategorije
Blog

Geomantika

Ljudi je od vekomaj zanimalo kaj bo jutri, kaj se bo zgodilo v prihodnosti.

    Posledično so si skozi zgodovino izoblikovali številne metode prerokovanja, ali bolj strokovno povedano – divinacije. Teh metod je toliko da lahko rečemo da skoraj vsaka Steza Modrosti na Drevesu Življenja ima eno ali več svojih metod prerokovanja. Ena od teh metod katera korespondira z Elementom zemljo je i geomantika.

    Kdaj bila geomantika zasnovana ni znano, ve pa se, da so jo uporabljala ljudstva severne Afrike ter Bližnjega in Daljnega vzhoda. Geomantiko zasledimo na temelju pisnih virov v Evropi že v srednjem veku. Verjetno so jo uporabljali že prej, vendar jo tudi skrbno varovali kot uspešno tehniko napovedovanja prihodnosti. Kolikor je znano, se od nastanka ni bistveno spreminjala.

Ksenija Kvas - Geomantika
Knjiga: „Geomantika“ – Ksenija Kvas

Čeprav korespondira z Elementom Zemlja in je celo nekoč izvajana dobesedno na fizični zemlji, točneje v pesku, ta metoda seveda upošteva vse ostale Steze Modrosti, oziroma vsebuje jih v sebi kar je zelo logično ker v Malkutu, oziroma Elementu Zemlji so sumirani in prisotni vsi faktorji univerzuma, oziroma vseh 32 Steze Modrosti. Med njimi je določena konstelacija in dinamika odnosov od katere je odvisen razvoj dogodkov ki nas zanima v divinaciji. Prerokovanje z Zemljo, ali geomantika nam omogoča da dobimo vpogled v to dinamiko in konstelacijo silin.

Geomantika ima pred drugimi prekovalnimi tehnikami prednost, da jo je lahko uporabljati. Potrebujete samo prazen list papirja, svinčnik in priročniško besedilo, če še sami nimate dovolj znanja o njej, in pred vami se razgrne prava zakladnica znanja, hkrati pa ste si lahko s tem pridobili dobreha prijatelja in iskrenega svetovalca.

Kot pri vsaki divinaciji tudi pri geomantiki se operira z astromentalnimi entitetami, in sicer z duhovi Elementa Zemlja. To nikakor ne smemo pozabiti. Zavedati se moramo njihove narave, tendenc in afinitet. Tudi tukaj trgujemo. Ne smemo se cenjkat. Oni zahtevajo plačilo. To je možno na več načinov. Potrebno jim je ponudit kakšno žrtev-daritev ki jo oni imajo radi ali v njihovo ime na glas izgovorit Zaklinjanje Gnomov. S tem pridobimo njihovo voljnost da nam odgovorijo na naše vprašanje o stvareh ki nas zanimajo.

    Odgovor ponuja širok vpogled v okoliščine kakega problema in nakaže mogoče rešitve. Več ko boste vedeli o posameznih delih geomantične sheme (figurah, hišah ter figurah v hišah), tem lažje in bolje boste razumeli odgovor.

    Daljnje eksperimentiranje z geomantiko bo odprlo nepričakovane svetove ki bodo zahtevali resno in globinsko preučevanje. Na primer kombinatorika figur iz dveh hiš ki so pomembne za vprašanje v divinaciji. S tem se dobija vpogled ne samo v osnovni scenarij razvoja dogodkov temveč tudi vpogled v druge možne scenarije. Vse to so čari te božanske veščine. Zato je geomantika rangirana med štiri najbolj kvalitetne divinatorske discipline poleg Ji Džinga, Tarota in astrologije.

Autor teksta: Ksenija Kvas