Kategorije
Blog

Vaja ognjenega meča

O Ognjenem Meču smo že govorili. Ker je prišlo veliko vprašanj, smatram da je smiselno, da se o njem še kaj pove.
 
       Te najenostavnejše in navidez nepomembne vaje ne moremo prepoudariti. Ona takorekoč ne daje nobenih rezultatov ampak omogoča vse ostale rezultate. Vaja Ognjenega Meča pravzaprav ni neka posebna vaja, niti ritual, kot so to invokacije, odganjanja, raziskovanje različnih sfer, itd.. Lahko bi jo imenovali kot splošno spoznavanje s strukturo Drevesa Življenja. To je samo afirmacija naravnega toka, pretoka mezle od Keterja do Malkuta, od redkega do gostega. To se že tako konstantno dogaja. S to vajo samo omogočamo pospeševanje tega pretoka ter količine energije, ki prihaja v Malkut. S tem afirmiramo prvi del Hermesovega zakona – Kakor je zgoraj, tako je spodaj. S to vajo dovajamo več energije (kvalitetnejše in čistejše) v kraljestvo (MaLKUT) in Kralj (MeLeK) je bogatejši. Ta kralj je operater sam. Če hoče še bolj pospešti pretok in povečati količino energije, potem je tukaj vaja Srednjega Stebra. To je pravzaprav prehitevanje in sekanje ovinkov, krajša pot. Ampak celo v tem primeru naravni tok še naprej teče tudi po Ognjenem Meču.
 
       Samo dejstvo da je človek inkarniran je že znamenje, dokaz da ima karmo in to samo po sebi pomeni da je na nekem nivoju, sefirotu, zastoj in otežen pretok energije, ali vsaj neuravnotežen z ostalimi. In tukaj je potreba po vaji Ognjenega Meča. To je neko osnovno, splošno diagnosticiranje in terapija. A osnovni cilj je omogočiti lažji pretok proti dol, da bo življenje v Malkutu bolj raznovrstno, bogatejše, bolj polno in vsestrano. Vse to. Proces v katerem od redkega, ki je volumensko mnogo, mnogo večje od našega fizičnega organizma, zgoščujete do velikosti volumna vašega fizičnega telesa, in tudi do tistega kar vaše telo, vi kot subjekt posedujete in kar ste ustvarili. Ker je to vaša energija, ki ste jo pripeljali do koagulacije. Na osnovi tega se vidi, da je človek najpopolnejše in najbolj sveto in najbolj kompletno prebivališče boga, najbolj svet božji hram. Samo zato, ker so v človeku prisotne (kolikor tolikor uravnotežene) vse faze, vseh deset nivojev. Tukaj sem navedel samo rezultate v Malkutu, čeprav se oni lahko pojavijo tudi na mnogih (vseh) višjih sefirotih, in v glavnem se pojavljajo kot vpogled, razumevanje, nove ideje, novi koncepti, improvizacije, pa vse do boljšega zdravja.
 
       To je nekaj takega, kot zdravljenje celotnega spektra, vseh nivojev, uravnoteženih in neuravnoteženih, zdravih in nezdravih. To je kot „prepihavanje“ kapilar, da dovolj krvi pride do vseh celic. Tako da ta vaja vedno koristi in nikoli ne škodi. Samo zato, ker imitira naravni proces. To je uporaba tistega starega stavka – bogovi so tukaj da dajejo, ljudje pa da sprejemajo! Vse kar dobivamo od bogov prihaja po teh kanalih. Če ne dobivamo dovolj od bogov, to pomeni, da je nekje zastoj, zožanje, ozko grlo, ali pa so „luknje v sistemu“, oziroma nekje je prisotno razpršenje, odliv energije. Če so kanali prehodni, do odliva ali razpršenja ne more priti. Bog vedno daje radodarno, brez da bi varčeval, samo človek ni sposoben sprejeti. To je kot dodatna prehrana, kalorični dodatek hrani, to je konstantno dolivanje goriva v motor, podmazovanje. To je pravočasno preprečevanje možnosti, da bi vozili na rezervi in z zadnjimi atomi moči, to je konstantna energetska inekcija, omogočenje, da vedno vozimo s polnim plinom. Primeri ljudi, ki ne jedo fizične hrane ali tisti ki se hranijo samo z Sončno svetlobo so primeri takšnega optimalnega pretoka. V najzgodnejši mladosti so nam zablokirali neke sefirote in zato danes potrebujemo toliko hrane. Torej, bog je pripravljen, da nam da vsa sredstva, zato mu dajmo malo pomagati pri tem dajanju. To je kot izdelava avtomobila, da bo čim boljši, močnejši, hitrejši, bolj aerodinamičen. Kako pa ga bomo vozili je odvisno od nas.
 
       Istočasno je to uvertura za nadaljne delo na Drevesu Življenja. To je kot učenje črk, da bomo kasneje lahko pisali. Pisanje pa je delo s Kačo Modrosti. Seveda da je Ognjeni Meč istočasno tudi določeno spoznavanje z vsakim sefirotom, vendar polno spoznavanje, ozaveščanje, gre od spodaj preko stez. To je naše osebno delo, vožnja tega avtomobila. Vse to je zelo važno vedeti pri vsaki invokaciji. Vsaka invokacija kateregakoli božanstva je samo dodatna afirmacija neke faze Ognjenega Meča. Vsaka invokacija in odganjanje so samo korekcije v pretoku, ki se imenuje Ognjeni Meč. Zato je Ognjeni Meč platforma za vsak drug ritual, kot tudi za kvaliteto življenja nasplošno. Tudi če ga ne delate je on tukaj, dogaja se.
 
       Na tej poti do Malkuta, do vaših življenskih okoliščin, se energija oblikuje in zgoščuje skozi faze, filtre, sefirote. Vsak sefirot ji daje svojo dimenzijo, oziroma svoje predstavnike v Malkutu. V odvisnosti od prehodnosti tega involutivnega filtra bodo tudi ekvivalentni rezultati, življenske okoliščine. Delujoči evolutivno, mi lahko prečistimo te filtre in s samim tem korigiramo, poboljšamo to energijo, ki prihaja in tako poboljšamo okoliščine življenja, poboljšamo materialne predstavnike teh faz, sefirotov.
 
       Če je izhoden kanal dovolj prečiščen in širok, torej, k nam prihaja toliko več energije in hitreje se lahko prebijamo skozi življenje. Že sem omenjal metaforo o poznanstvu z ministrom. Koliko ministrov poznate? Zakaj tako malo? Pa saj so tudi oni končali osnovno šolo, srednjo, fakulteto. Tudi oni so bili nekomu sošolci. A nekdo je imel več energije, nekdo manj, in zato je šel nekdo hitreje, nekdo pa je zaostajal. Nekdo je prehodil večjo, daljšo pot, nekdo drug pa krajšo v istem času. To ne pomeni, da je katerikoli uspešen človek ozavestil svoje sefirote, sigurno pa ima več energije. Torej, on (najverjetneje) ni poskušal delati na Kači Modrosti, a po Ognjenem Meču je dobil več energije. Zaradi določenih razlogov in predpogojev za katere ni potrebno da se jih zaveda. In v večini se jih ne zaveda.
 
       Če potrebujete več življenske, delovne, kreativne energije, naredite Ognjeni Meč ali Srednji Steber in napolnite se. Ampak, da bi se lahko napolnili po tej blic metodi morate pred tem narediti vse sefirote prehodne s to isto vajo Ognjenega Meča! Ha!
 
 
Prevod: doktor Gregor Musevski