In memoriam

Na žalost moram da objavim i jednu tužnu vest. Pre nekoliko dana napustio nas je čovek koji je uradio veoma puno za ove naše ezoterične i inicijacijske nauke. Dragan Paripović, vlasnik izdavačke kuće Babun. Moj drug, prijatelj i sagovornik skoro četvrt veka.

Otišao je čovek kojemu je puno stalo do toga da objavljuje najbolje knjige o inicijacijskom putu različitih duhovnih smerova i koji je baš zbog toga izuzetno doprineo širenju prave duhovnosti na celoj ex-YU teritoriji. Veliki je njegov doprinos i kao urednika i prevodioca značajnih knjiga. Nakon njegovog odlaska nastaje velika i nenadoknadiva praznina u izdavaštvu stručne ezoterične literature. Zajedno smo uradili nekoliko knjiga.

Bio je, odgovorno tvrdim, jedan od najvećih poznavaoca Ji Džinga u Evropi zadnjih decenija. Sećam se desetina sati, stotina sati, naših razgovora o Tarotu, Ji Džingu, telemi, uz muziku, litre kafe i poneku rakiju.

Prijatelju, nedostaju mi tvoje pedantne lektorske primedbe mada su me nervirale, nedostaje mi naš lucidni humor, nedostaju mi naše dubinske analize Heksagrama i Tarot karata. Prijatelju, čini mi se da si živeo deset života, tako ogroman je bio tvoj rad, tako značajan, tako ispunjen srcem i mudršću. Počivaj u miru.

Goran Sarvan