Kategorije
Kabala

CLVI. Šta mislite o ovome?

(evo jedan tekst iz knjige Savršena mašina)

    Ako razmišljate o ovome, to vaš um približava savršenoj mašini!!!

    U ovim apokaliptičnim vremenima sebe treba postaviti pred boga i pitati ga: ‘Bože, pošteno mi odgovori da li sam ja dovoljno vredan da preživim predstojeću apokalipsu?’ I budi spreman na svaki mogući odgovor. Ono što tada dobiješ kao odgovor ne treba da te šokira. Možda mnoge šokira. Ali, da vas utešim, 90% ljudi uopšte nije sposobno da sebe postavi u tu situaciju. Dakle, ako ste u onih 10% i ako je odgovor pozitivan ni to ne treba shvatiti kao nešto lepo. Najbolje je biti indiferentan do bilo kakvog odgovora. Znači da vam je život ovde kao neki tamburaški koncert kojega ste se već zasitili. I sada vam je svejedno da li će taj koncert još da traje ili se završava. Amen.

    Sreo sam čoveka koji nije imao problema! Sreo sam čoveka koji je imao odgovor na svako pitanje! Sreo sam emancipovanog čoveka! Sreo sam jedinog preživelog donatora mozga! Sreo sam vatikanskog seksologa! Sreo sam nevinu prostitutku! Da li želite da čujete još koju laž? Možda ovo i nisu laži ali su sigurno nemoguće stvari. Jer nisam sreo čoveka koji nema Saturna u svojoj astro karti. Osim onih koji žive na Saturnu.

    Da li je čovek najtoplije biće na planeti? Kolike su telesne temperature drugih bića? Životinja, biljaka? Da li sve životinje imaju istu telesnu temperaturu? Razlike? Kolike? Odkuda one, šta one znače? Šta one govore o organizmima tih bića? O njihovoj konstituciji, metabolizmu, načinu crpenja prane od Sunca i iz okoline, itd.? Šta je sa biljkama? Šta bi bilo kada bi se normalna čovekova temperatura dignula za jedan stepen? Kako bi to uticalo na rad mozga? I ostalih organa? Mozak je očigledno prilagođen kao i sistem u celini da je optimalan i normalan (čitaj – zdrav) na 36 stepeni Celsiusa. Svako odstupanje je znak poremećaja. Zašto je evolucija ‘izabrala’ baš tu temperaturu? Da li je i pre 10 000 godina bila ista normala? Da li se to menja? Organizam i njegovo funkcionisanje je prilagođeno tome da je oko njega hladnije. Kada se vanjska temperatura približi telesnoj temperaturi organizmu je teže. Dakle evolucija je oblikovala čovečiji organizam (mehanizam) tako da sam mora da održava temperaturu koja je viša od okoline. To često nije lako. Zašto je to tako? Ogromno energije i vremena se troši na to održavanje telesne temperature 36,6 stepeni. Kako to da evolucija nije i na tom frontu učinila čoveka fleksibilnim. Ili bi to bio opasni ‘carski rez’ u konstituciju homo sapiensa? Ali više se vremena i energije utroši u lečenje prehlada nego na bilo koju drugu epidemiju!

    Da li je čovek najbolesnije biće na planeti?

    Zamislimo  tokom zadnjih 2000 godina, ili samo zadnjih 100 godina, od svih umrlih ljudi, koliko ih je umrlo prirodnom smrću a koliko od čovekove ruke? I tek tada zaključimo da li je homo homini lupus. Da li je taj odnos 50-50%? Tu ne računamo striktno prirodne nesreće. Kakve cifre?!

    Zamislimo da recimo bog sterilizuje čovečanstvo za recimo pet godina, ili za 10 ili samo dve godine? A nakon toga sve opet normalno. Ili da sterilizuje samo jednu starost, jednu naciju ili samo manje inteligentne ljude?! Kakva selekcija! Ali to se ne dešava, znači i ti debili su potrebni!

    Zamislimo čoveka starog oko 30 godina koji ima obezbeđenu egzistenciju do kraja života. Šta je najslabije što može da uradi u toj svojoj slobodi? Da se ulenji i ništa ne uradi! To je najslabije. A šta je najbolje? Da opravda titulu homo sapiensa i da se posveti svojem prosvetljenju. On može da leži na plaži po ceo dan ali da celo vreme radi dharanu. Sve između te dve krajnosti je nešto osrednje.

    Da li znate šta je odgovornost? Šta je kap vode? Šta je beskonačnost? A večnost? Razlika među njima? Šta je električna struja? Koliku energiju poseduje jedan morski val? A tri minute vetra?  Da li poznajete čoveka bez problema? Zašto tako malo njh? Šta je gravitacija? A ukus?

    Teme za analizu: Kako bi izgledalo ako bi novcu dali oči, kao kada su u antičkoj Grčkoj na kovance ugravilali oči sove, ptice koja vidi sve? Kakvi efekti bi bili? Kako to uraditi? Da li je to isto kao i Plutosu dati oči?

    Današnji školski sistemi su samo nepotrebna indoktrinacija mladih umova nepotrebnim podacima, to je kontaminacija mentala mladih. Koliko je to daleko od puta inicijacije! To je čak i kontra putu inicijacije. To je doslovno stvaranje uzroka i potreba i nužnosti mnogih inicijacija. Šta mislite o ovome?

    Kako bi izgledalo osavremenjivanje mitova? Kako bi danas izgledali bogovi ako bi ih predstavili. To bi bio najbolji način invokacije bogova danas. Svaki istorijski period je dao svoj način predstavljanja bogova a kako bi danas izgledali? Vudu vračevi (čak i ako su nepismeni) su veoma svesni toga i to upotrebljavaju više nego sva oficijelna antropologija. To su teme za doktorate budućih antropologa i kabalista.

    Homo sapiens ima sve potencijale da je najlepše biće na planeti ali isto tako ima sve potencijale da je i najvažnije biće na planeti. Ne samo fizički nego i psihički, mentalno. Baš zbog brojnosti svih sastavnih delova je utoliko i više mogućnosti za deformacije. Sve životinje su lepe. Čak i ako gledamo njihove personificirane osobine. Ali ako te osobine kod čoveka pogledamo, strašno je šta sve vidimo.

    Zato je potrebno evoluciju korigovati, ubrzati. Odnosno, ona sama se koriguje kada je to potrebno. Jer bogovi ipak hoće da ovo dvonogo hodajuće biće imenovamo homo sapiens opstane. Zato, pomognimo malo bogovima. Najviše što mi možemo je da radimo na sebi, da smo na putu inicijacije, da naše rituale inicijacije poboljšamo. Trenutno radim na rekonstrukciji inicijacijskih rituala. To niko nije uradio zadnjih 100 godina. Sastavljam inicijacijski ritual, dramski ritual, za sefirot Hod. To drama mora biti takva da u kandidatu aktivira lukavost i lucidnost na primer Makijavelija i elokventnost đavoljeg advokata i provokativni inteligentni humor. I sve to mora biti uravnoteženo dramskim ritualom za sefirot Netzah koji u kandidatu treba da izoštri i digne nivo estetskih senzora i da aktivira sposobnost da sa lakoćom i elegantno pita kraljicu za seks a da mu ona ne odseče glavu. Ona može da ga odbije ali sa osmehom a ne sa sekirom. I to je uspeh.

    Sve to je kreiranje savršene mašine!