Kategorije
Kabala

XX. Da nam astrolozi ne zamere

Život je ipak gomila više nevažnih nego važnih događaja i to se ljudima ne sviđa! Ne vole to da čuju, ali to je istina.

Moja astrološka praksa nije bogata kao kod astrologa koji time zarađuju za beli ili crni hleb (bez obzira koliko kora imao), ali ponekad ili baš zato mi se desi greška da dozvolim ljudima da me dave sa svojim astro kartama jer žele da čuju od mene, žele da im kažem da će pronaći zakopano blago ili da će srećno živeti u kući na obali mora ili da će imati vertikalni uspon u karijeri. Oni kao da ne znaju da im je svakome u astro karti prisutan Saturn. Meni najčešće nije preostalo ništa drugo nego da im nabrojim faktore koji ih sprečavaju da im se ostvare te želje. To nije popularna aktivnost ni kod jednog divinatora ali je nužna. Divinator i astrolog koji to ne zna ili koji to ne zna da kaže nije dobar divinator. Nije teško dvojici ljudi reći da će pronaći blago ili dobiti na lutriji ali je problem preostalim 98 reći suprotno! Za mene su najzanimljiviji totalno drugačiji slučajevi kao i drugačiji pristupi jer se iz njih mnogo više može naučiti.

Na primer, vidim u astro karti žene koja je stara oko 45 godina da ima celu treću kuću preko celih Blizanaca, ali praznu. Rekao sam sledeće: ‘Vi kao da imate braću i sestre ali ih nemate, ili nemate ih ali kao da ih imate.’ Nisam znao kako drugačije da to izrazim. A ona se uhvati za glavu. Zatim nam je ispričala da je sa 30-togišnjim zakašnjenjem saznala da u Bosni ima polubrata i polusestru po ocu a za koje je saznala da uopšte postoje nakon početka rata u Bosni jer su morali privremeno da se sklone kod njenih roditelja. Da nije bilo rata za njih nikada ne bi ni saznala jer otac i majka nisu uopšte hteli da joj to kažu. U šali sam joj rekao da je bolje da se radi o trećoj takvoj kući nego o petoj.

Veoma zanimljiv primer je moj poznanik koji dugo u braku sa svojom suprugom nije mogao da ima dece. Pokušali su sve. Izgubio je nadu. Pronašao ljubavnicu. I ljubavnica zatrudni. Ali i žena zatrudni. Obe se porode u istom porodilištu skoro na isti dan. A jedna za drugu ne znaju, odnosno ljubavnica zna sve. Naravno, sledio je zemljotres, razveo se, preselio se ljubavnici, ženi ostavio kuću i dete. Priznao je oboje dece. Toliko toga u manje od godinu dana. Fantastičan za astro analizu. Ali pošto ni približno nije znao sat rođenja nisam mogao samo na osnovu astro znaka (Škorpija) puno da iščeprkam iz ovog školskog naučnog primera za astrologiju. Naravno, poznavao sam sve aspekte i položaje planeta i na osnovu tranzita i događaja sam tražio Ascendent. Nikada nećemo saznati koliko uspešno jer čovek je prerano preminuo. Potpuno zdrav. Medicinski fenomen. Kažu srce. Kod Škorpije? Ne verujem. Na ovakvim primerima se uči astrologija.

Jednog decembarskog dana te daleke 2001.-ve godine telefonom sam nazvao tog gospodina, tada već poznatog astrologa u Beogradu i šire. Za njega sam već odavno čuo, njegov telefon mi je dala jedna prijateljica još pre deset godina. Sada je bila prilika da se konačno sretnemo. Nakon par uobičajenih konvencija pitao sam za cenu njegovih usluga. Rekao je da sat konsultacija kod njega košta toliko i toliko, itd., što je meni bilo skupo ali i nepotrebno jer meni nije trebala astro analiza. Zato sam ga pitao koliko košta njegovih pet do deset minuta jer ja sam imao samo jedno pitanje vezano za moju astro kartu. On je meni bio zanimljiv kao sagovornik o astrologiji nezavisno od moje astro karte. Naravno da niko nema vremena za razgovore sa nepoznatim ljudima i logično da je hteo to da izbegne. Shvatio sam da je pravi momenat i predložio mu sledeću stvar: ‘Da ne gubimo vreme predlažem vam sledeće. Sada ćemo da prekinemo razgovor a vi odmah pogledajte svoje tranzite za danas i vidite ko bi mogao da vas nazove i na osnovu toga odlučite da li ćete da me primite ili ne. Ja ću vas ponovo nazvati tačno kroz 20 minuta i vi ćete mi reći šta ste odlučili a ja ću vašu odluku džentlmenski prihvatiti. Dogovoreno?’ Dogovoreno.

    Kao što sam i obećao tačno nakon 20 minuta sam ponovo nazvao, u minut, ne očekujući ništa. On se javio i odmah rekao da može isto popodne da me primi, dodavši:

‘Ako si takav Merkurijus onda imam vremena za tebe!’

‘Ako si ti tako dobar astrolog, a vidim da jesi, onda možemo sve da obavimo preko telefona’.

Tek tada sam rekao da se zovem isto kao i on a kasnije tokom razgovora se ispostavilo da smo i isto godište (mesec i po dana razlike) i nekoliko ključnih aspekata imamo iznenađujuće sličnih (istih)! Tih planiranih deset minuta se rasteglo u više od pola sata obostrano zanimljivog razgovora.

Ironija sudbine je da se nikada više nismo čuli a nikada videli jer je nekoliko godina kasnije preminuo taj izuzetni čovek.

Ili slučaj kada je moj kolega odbio ćerku sudije a mama joj je doktorica, a ona sama je diplomirani ekonomist. Zamisli, odbio je takvu žensku sa takvim pedigreom!? On je tada imao 44 godine a ona godinu dana starija. On sam i ona sama. Nije slaba riba fizički. Ali nije ju odbio zbog starosti. On je video njenu astro kartu i tu našao potvrdu ispravnosti svoje odluke. Pitao ga drugi astrolog da obrazloži tu svoju odluku a ovaj kaže: ‘Kao što znaš ona ima takve roditelje kakve ima i kao što vidiš ona je Bik i ima Jupitera u drugoj kući. Ona to ponekad zloupotrebljava odnosno te adute nemilosrdno upotrebljava svaki dan mada ona nije svesna toga. Mene to lično smeta jer imam drugu kuću praznu i pored zlata kojeg imam na sebi. Neizbežno bi došlo do toga da bi joj počelo da smeta to što je moja druga kuća prazna. Zašto bih ja pored nje takve ignorisao svoje Sunce u mojoj prvoj kući ili svojeg jakog Merkura?! Moram da ih uvažavam i hoću da ih uvažavam i uvažavam ih i zato ću da je odbijem iako je veoma trznula na mene baš zbog tog mojeg Sunca u prvoj kući. Inače, pod nekim drugim aspektima moj Mars ne bi ignorisao njenu Veneru. Njen najjači adut u životu je taj njen aspekt ali ona je baš zbog tog aspekta sama!

Moj poznanik je jednom došao kod mene sa molbom da mu pomognem da napravi talisman Venere. Začudio sam se zašto mu je to potrebno s obzirom kako izgleda i koliko je pametan. Ali on je insistirao. Talisman podupire lenjost a ja sam čovek od akcije. Zato ipak pogledam njegovu astro kartu i vidim da čovek ima Veneru u prvom polju koja nije ničim zablokirana. Tek tada sam se zapitao zašto mu treba takav talisman?! Onda vidim da mu je Mars veoma slab, pacifističan, pomirljiv, nije nejak ali nekako flegmatičan, inertan, bez odvažnosti i samoinicijative. Dakle njega devojke veoma primećuju, čak i trzaju na njega ali on nema hrabrosti i to je glavni problem što mu teško polazi za rukom da ostvari vezu. Da bi pridobio hrabrost prvo treba da smanji želju, odnosno da ju nekako pobedi, odstrani ili zadovolji. Ta velika želja mu je takođe smetnja. Nema smisla sebe gušiti, ja uvek zagovaram hedonizam, znači treba da ide kod prostitutke jednom, dva puta. Da se malo približi stanju indiferentnosti. Kada anulira preveliku želju nakon toga treba da nabilda ego i samopouzdanje, nedostatak hrabrosti kompenzuje pojačanim Merkurom (govorom, blejanjem, inteligencijom) i tada u akciju. Kada pobedi tu prepreku nikada više mu neće trebati usluge prostitutke i najverovatnije nikada neće imati nesporazuma sa ženskom populacijom. Nešto slično je stvarno tekao tok događaja. I rezultati. Njegova Venera je delovala sama od sebe, on je samo trebao da pojača Marsa, tu komponentu. Ali rekao sam mu da ako mu se desi da mu nekada u životu pristupi prostitutka mora da je poštuje i može da joj plati piće! To pravilo, tu obavezu ne sme da zaboravi! One su u službi Afrodite jednako kao i sve prodavačice parfema, isto kao što su svi prodavači i prodavačice hleba u službi Demetre.

Naravno, ovo ne važi za sve ljude koji bi hteli talisman Venere ili bilo koji drugi talisman.

Ovakvi primeri nisu tu bez razloga!