Da li je svakodnevno izvođenje MTR Pentagrama smisleno?

Da li je nužno tako često? Zar to ne postaje papagajsko ponavljanje?

Zar mantranje jedne te iste mantre nije papagajsko ponavljanje? To može tako izgledati. Ko sme da pita starog i strogog gurua sa debelim štapom u rukama to pitanje? Ako neko pita neko manje glupo pitanje dobiće štapom po leđima. (Ako pita bilo šta, dobiće štapom po leđima. Ha ha.)   

To može tako izgledati. Ali zar takvih papagajskih ponavljanja nemamo tokom dana bezbroj i to svakodnevno? Od pranja zuba, pranja ruku, popravljanja frizure a o ishrani i fiziologiji da ne govorimo. Sve to ima neku funkciju u našem opstanku. A o gledanju TV dnevnika da ne govorimo. Teško je prosečnom čoveku objasniti da gledanje TV dnevnika ima više štete nego koristi. Smislenost svakodnevnog MTR Pentagrama je slična temeljitijem pranju ruku ali sa kumulativnim efektom. Razlika je da tim ritualom otklanjate sve prljavštine koje su na vas pale tokom tog dana, a verujte mi da toga nije malo,  ali i deo prljavština od pre kojih niste ni bili svesni, a verujte mi toga je još više.   

Vežbanje samo po sebi je naša istinska priroda. Treba vežbati zbog vežbanja i ne očekivati ništa. Bez strasti za rezultatom.