Kako započeti i kako meditirati na Tarot?

Ne moraju to da budu ‘klasične’ meditacije na neku Arkanu. Neka to budu klasična analitična razmišljanja, kao ‘neobavezno’ razmišljanje uz prvu jutarnju kafu o Tarot Adutu koji korespondira sa vašim astro znakom. A koji je to Adut? Zašto ima baš to ime? Zašto je baš tako predstavljen? Zašto baš to slovo a ne neko drugo? Zašto baš ta brojčana vrednost? Kako bi ga vi drugačije eventuelno predstavili? Gde se vaš karakter poklapa sa karakteristikama tog Aduta, itd.? I ako vam misli ‘teku’ onda je OK, nešto zapamtite ili zapišite, a ako ne teku nije problem.

Uživajte dalje u jutarnjoj kafi. Ali tokom dana pokušajte ponovo kada imate priliku. I sutra ujutru opet, i prekosutra opet i tako svaki dan. Tokom dana se ‘slučajno’ setite dotičnog Aduta kao kada vam doleti neki kadar ili slika iz filma kojega ste juče gledali, i tada se zaustavite na tom detalju tog Aduta, i ‘kopajte, čeprkajte’. Ništa nasilno, bez imperativa, budite radoznali istraživač. Dok hodate ulicom ili čekate autobus. Sve treba da teče lagano, easy, ali kada dođete do nekog manjeg ili većeg uvida, tada se udarate po glavi i kažete – pa kako to ranije nisam ukapirao! Zatim pređite da neki drugi. Primetićete da do nekih imate ‘otpor’ ili neku odbojnost ili zid ili jednostavno praznina, nikakve ideje, ništa vam nije jasno. Neka vas to ne obeshrabri. Privremeno uzmite drugog u analizu. Za dublju i zahtevniju analizu možete da dotični Adut (samo astro Adute) iz analize povežete i uporedite sa opozicijskim, ili što je još bolje da probate da ustanovite zašto je na Drvetu Života baš tamo gde se nalazi.

    Postoji i klasični meditativni način koji zahteva dolazak u stanje uma koje omogućuje ‘identifikaciju’ sa dotičnom Tarot kartom. Tada ste u toj sferi, u poseti i gledate. Otkrivate, učite. U to stanje je moguće ući na razne načine, ritualom, ili malim trikovima opuštanja i vizualizacija, itd…