Koje vežbe i koje rituale da izvodim?

Za početak, bilo koje vežbe koncentracije (dharane) i bilo koje rituale čišćenja. To je najkraće i najopštije rečeno. Vežbi je bezbroj a moguće ih je kreirati još toliko. Svaka dnevna aktivnost je mogućnost i šansa za vežbanje. Ne treba da idete u Indiju ili u manastir. Šta ćete tamo. I tako ne bi izdržali ni u Indiji ni u manastiru.

Vežbajte u dnevnoj sobi, na radnom mestu, u prevozu, u kafiću, čak i u disko klubu, ukratko, svuda tokom budnog stanja. Ako ste veoma pedantni onda korak po korak radite jogu, i u toku prve godine možete da stignete do kvalitetne dharane i vežbate je do kraja života.

A što se tiče rituala, alfa i omega je MTR Pentagrama jer mu je upotreba mnogostruka. Taj ritual izgleda jednostavan, lako ga je izvoditi, ali za puno razumevanje potrebne su godine i godine. Ima tu još puno rituala, literatura ih je prepuna. Ukratko, vežbi je bezbroj, samo nema ko da ih radi. Drastičnije metode neću da vam preporučim, jer zašto bih ja preuzeo odgovornost za vas, umesto vaših roditelja!