Prilikom raznih radova sa Drvetom Života nakon vežbe mi se javljaju nekontrolisane vizije ili ponekad strašljivi snovi? Šta to znači i kako da to sprečim?

Sve što vas plaši je znak neke neravnoteže, bilo da je ona aktivna (kritična) ili latentna pa ste ju svojom vežbom izazvali-aktivirali. Zato je nužno pre vežbe kao i nakon vežbe uraditi Manji Terajući Ritual Pentagrama, ili možda još neko dodatno čišćenje ili zaštitu. To je inače najuobičajenija zaštita koja skoro uvek deluje. Taj ritual se preporučuje uvek pre i nakon svih zahtevnijih rituala, operacija, invokacija. Ako se navedeni problemi i dalje pojavljuju tada prekinite sa vežbama i ustanovite čime ste ih isprovocirali i analizirajte uzroke-razloge. Dakle, prekinite sa vežbama ali i dalje radite MTRP.   

Inače sve vežbe koncentracije misli i uravnoteženja uma su dragocene da se spreče neželjeni efekti. One su zaštitni zid koji je nužan. Ovaj studij nije radoznalo pubertetsko otkrivanje misterija organizma (i orgazma) nego je mnogo ozbiljniji, zahtevniji i opasniji teren. Često ne znate gde zadirete i šta čačkate i šta sve možete da isprovocirate, zato sve navedeno je minimum zaštite.