Šta se nudi božanstvima i kako se prizivaju anđeli?

Anđelima se obično ništa ne nudi mada je i to moguće. Anđeli su niži po hijerarhiji od bogova. Fizika bi rekla da su gušći, teži, sporiji, inertniji, manje jaki. Oni su samo glasnici, božiji glasnici, a po našem jeziku bi rekli – poštari. Reč anđeo (aggelos) znači glasnik. Donosioca dobre vesti imenujemo i označimo kao dobrog anđela a donosioca slabe vesti imenujemo zli anđeo. Ali oni su samo glasnici, samo niži aspekti bogova, nešto uža i grublja energija (ali ipak mnogo finija nego naša materijalna) i oni ne odlučuju.

Zato je bolje obratiti se bogovima, silinama, centrima moći koji kreiraju, odlučuju. Njih zamoliti, od njih tražiti nešto, njima predložiti i ponuditi trgovinu, trampu, itd.. Od bogova se uvek traži, njih (njima) se moli, njima se predlaže trampa, njima se nudi. Oni očigledno imaju nešto što je nama potrebno i zato mi treba da ponudimo nešto što je njima potrebno (kakav optimizam!) i što oni vole, nešto na šta će da trznu.

Nema smisla vegetarijancu ponuditi svinjsko meso, čak i ako je besplatno ali trznuće na supu od povrća. Magnet je indiferentan do trave ali ako je gvožđe u blizini pojaviće se uzajamni afinitet. Svaki bog ima svoje afinitete u okviru svoje sfere a puno tih stvari je navedeno u Liber 777.