Zašto je kabala nauka budućnosti?

Zato što kabala nudi mnogo jasnija objašnjenja, kompletniju sliku o čoveku nego sve ostale nauke zajedno do sada. Evo primer.

Uzmimo najboljeg hirurga na planeti, koji fantastično poznaje i radi svoj posao, spaja udove, presađuje srce, kostni mozak, odlično poznaje anatomiju, sve može u okvirima hirurgije. Ali on ne zna zašto se rana zaceljuje, zašto zarasta, šta to tera ćelije tkiva da se razmnožavaju i da tkivo zarasta?!? A to se ne može razumeti bez poznavanja pojma-koncepta-dela duše koji se zove Nefeš!

Ili, pitajte bilo kojeg kardiologa – zašto srce kuca? On zna sve o srcu, kako kuca, ritmove, nepravilnosti, poznaje anatomiju, količinu krvi koju srce pumpa, itd., itd., ali ne zna zašto srce kuca! On može da kaže i on će da kaže da je to rezultat elektro impulsa iz mozga. A odakle taj impuls, šta ga stvara u tako pravilnom ritmu? Koji je to astromentalni mehanizam u pozadini?

To nije moguće objasniti bez poznavanja odnosa Nefeša i Ruach-a, a šire gledano i bez poznavanja relacija makro-mikrokosmos.