Kategorije
Tarot

TAROT – Povodom knjige Liber 462

Zašto uopšte takav naslov? Šta znači taj broj?

Sve je povezano sa svime. Tako kažu. Nemamo razloga da im ne verujemo. Postoji 22 osnovna sastavna dela i bezbroj pod nivoa koji takođe sarađuju svaki sa svakim. To je beskonačna mreža međuodnosa koja čini astralni fluid. Analizirati sve mogućnosti koje se time nude je besmisleno i beskonačno. Pravnici bi tome rekli da nijedan zakon ne može u sebi sadržavati sve moguće životne situacije. Ali saradnju svake od tih 22 komponente sa svakom je veoma smisleno i potrebno analizirati. I ako ih je 22 i svaka sa svakom sarađuje i to dvosmerno, onda dobijamo broj od 462.

   Tarot je filozofska mašina. Zato jer je sveobuhvatan i tako koncipiran da izražava ključne uticaje. On nema u svojem arsenalu izraz za svaku silinu univerzuma osim pomenutih osnovnih 22, ali sa kombinovanjem postojećih oruđa, komponenti, moguće je izraziti skoro svaku situaciju i događaj na planeti Zemlji. Slično tome, od elemenata iz Periodnog sistema nastaju sva moguća jedinjenja kojih je beskonačno. Dakle, pravilnom upotrebom Tarota, kao predstave univerzuma, moguće je proniknuti u mnoge tajne. Ovde su obrađene situacije u kojima dominiraju samo dve Staze Mudrosti, mada, naravno postoje i kompleksnije situacije u kojima dominiraju tri ili više Staza Mudrosti ravnopravno (ili da se njihov uticaj veoma brzo menja), ali to će uraditi kabalisti budućnosti. I ove 462 kombinacije su preveliki zalogaj za današnji nivo homo sapiensa.

Goran Sarvan - Liber 462 - Kombinacije Tarot aduta
Liber 462

   —   —–   —

    Divinacijom ne mogu da ustanovim šta je neko juče jeo ali mogu da vidim da li mu je probava u redu, šta misli, šta oseća, da li laže, kakav će mu biti današnji ili sutrašnji dan, itd., i još puno toga. Zar nije dovoljno!?

    Kod divinacija treba da znamo da tu takoreći nema literature. Ja ne znam šta da preporučim ljudima osim možda samo par knjiga o Tarotu. Nema više. Dakle, svaki divinator pre ili kasnije dolazi u situaciju da mora da stvara literaturu. A ona se stvara praksom i samo praksom. Samo čitanje i studiranje tu ne daje rezultate. Ja za sebe stvaram takvu literaturu još od rane mladosti, dakle, već preko 100 godina. Time se upoznaje ‘žargon’ svojega divinatorskog sistema.

    Sledeća važna stvar je da bogovi ponekad jednostavno ne daju informacije. Iz mnogih razloga. Recimo rezultate nekih sportskih takmičenja, brojevi na lotou, itd.. Da je to tako, postoje mnogi razlozi. Globalni scenario mora da je zaštićen. Ako bi neko saznao nešto pre vremena, imao bi strahovitu mogućnost u kreiranju scenarija a to podrazumeva velika pomeranja, rearanžiranja odnosa snaga i samih događaja da bi to prouzrokovalo dalekosežne posledice sa mnogo većom cenom od tog primarnog dobitka kojega eventualno donosi ta informacija pre vremena. Pogledajte rad obaveštajnih službi. Šta je rekao Napoleon za špijune. Dakle, diviniranje o sportskim rezultatima je uvek mač sa dve oštrice, tanak led, ali kao trening je idealno.

   —   —–   —

    Mi nemamo divinatore A klase u Tarotu. Mi nemamo astrologe A klase. Imamo puno dobrih astrologa, ali nijednog A klase odkako je preminuo Goran Milekić. Imamo dva-tri njih B klase i to je sve. Imali smo samo jednog divinatora A klase u sistemu Ji Džinga. Dakle, malo je to. A kod ostalih balkanskih i ex-YU naroda slika je još gora. A sve te kadrove moramo da stvorimo. Kako? Sigurno ne odlaskom na studije na zapad na njihove ‘ezoterične i astrološke’ koledže. To oni ne mogu da ponude. Dakle, samoinicijacijama! Svakodnevnom praksom, proučavanjem i divinacijama. Kontinuitetom i intenzitetom.

   —   —–   —

    Nikada nisam voleo te razne i mnogobrojne apokaliptične izjave i predviđanja. Ne kažem da toga neće biti ali uvek to pokušavam da okrenem na humor. U stilu – mi smo frajeri, jer ćemo doživeti najbolju apokalipsu. Ne može to svako. Ha ha. Dakle, to su sve mogućnosti koje se menjaju, i koje je moguće promeniti. Mnoge te scenarije je moguće promeniti u minut do dvanaest. Zato sam skeptičan do svih takvih vizija. Ja više volim da direktno pitam Boga Mudrosti šta će da bude za neku parcijalnu stvar. Time olakšam bogu Mudrosti da mi odgovori i olakšam sebi da lakše razumem odgovor. Dakle, bolje je pitati za kraći vremenski period. Sutra, prekosutra. Jer je manje mogućnosti da se nešto menja. Ako gledamo na duži vremenski period, vidimo puno više, ali tu je i puno više mogućnosti za dodatne modifikacije i promene. Zato su takve vizije ili informacije uvek diskutabilne. Zato je smislenije pitati za kraći vremenski period. Jer ti događaji su bliži materijalnoj realizaciji i zato imaju manje mogućnosti za svoje promene i korekcije. Isto tako treba znati da ne smem previše da zapitkujem. Jer šta radimo sa detetom koje previše zapitkuje. ‘Ajde mali ne dosađuj!’ Jer, Bog Mudrosti mi uvek odgovori ekvivalentno mojem poštenom naporu i nivou pameti u pitanju.

    Dakle, približavaju nam se zahtevna vremena u kojima konačno nakon stogodišnjeg spavanja treba da se probudimo i progledamo i zasučemo rukave. Ako to ne uradimo čeka nas nastavak ovog mrcvarenja.