Kategorije
Blog

Drevo življenja kot tipkovnica

Katere črke (in številke) delajo bolje in katere slabše

Na tipkovnici so vse črke, alfa in omega. Na Drevesu Življenja so vse komponente človeka, mikrokozmosa, od glave do pete, in s tem tudi makrokozmosa. S tipkovnico lahko napišemo vse, saj vsebuje celo abecedo. Na Drevesu Življenja lahko aktiviramo vse, se pravi katerikoli del človeka samega. Če neke črke ne moremo napisati vemo katera je in odstranimo zaporo. Na enak način delujemo, če imamo zaporo na nekem življenskem področju, na podlagi korespondenc aktiviramo ta del Drevesa Življenja in odstranimo problem. Se pravi, da bi praktično uporabili Drevo Življenja moramo spoznati čim več korespondenc.   Z Ognjenim Mečem in s Kačo Modrosti aktiviramo celotno tipkovnico. Ampak nam ni vedno potrebna celotna tipkovnica, ali vsaj ne cela v enaki meri istočasno. Jasno je, da vsakodnevno uporabljamo celotno tipkovnico, kot so nam vse črke na voljo da nekaj napišemo, in najverjetneje na eni strani besedila uporabimo vse črke alfabeta v katerem pišemo. Torej prav tako kot je rekel tisti pametni stari Grk „in tragedija in komedija sta sestavljeni iz istih črk“. Ampak črke so različno aranžirane v različne besede in te besede so različno postavljene v različne stavke, ki tvorijo dva različna besedila. Tragedijo in komedijo. Prav tako imamo konstantno aktivno celotno Drevo Življenja ampak nekatere komponente so bolj aktivne, druge manj aktivne, odvisno od situacije v kateri se nahajamo. Dogaja se tudi, da so nekatere komponente zakrnele zaradi neuporabe ali so zadušene na nek drug način a nam so vseeno potrebne, ker smo v areni življenja, ki ponuja in zahteva nešteto različnih nivojev aktivnosti vsake komponente Drevesa Življenja. In ravno ta „zakrnelost“ ali nesposobnost, nefunkcionalnost nekaterih komponent so izvor problemov v življenju. Na nas je, da obnovimo celoten alfabet, še posebej če ne vemo katere komponente, katere črke „ne delajo“ dobro. Prva stvar je detekcija in to je najtežje. Pravilna detekcija. Lahko se zgodi, da poznamo črko ki „ne dela“ dobro, poznamo sefirot ali stezo ki ni prehodna ampak ne poznamo vrste napake, zastoja. Tukaj so potrebne korespondence in miti o določeni komponenti. Veliko teh korespondenc in sistemov meditacij sem navedel v knjigi Kabala v teoriji in praksi. Našteti so primeri da je sefirot neprehoden, prehoden a neosvojen in kadar je osvojen.
Pri vsem tem je pomembno poznati smer božje mezle, blagodejnega vpliva boga, ki daje življenje. Od Keterja proti Malkutu. To je gravitacijska smer na planetu Zemlji. To pomeni, da lahko vsak višji sefirot s svojim problemom, zastojem povzroči probleme in zastoje nekega tipa na vseh nižjih sefirotih, in ti  lahko izgledajo avtentični tam kjer se pojavijo in ni nujno da jih z lahkoto prepoznamo kot posledico nečesa na nekem višjem sefirotu. Hkrati pa, če pogledamo filigransko, lahko vidimo, da imajo vsi problemi, ki jih človek lahko ima v življenju, direktne ali indirektne korenine v drugem ali tretjem sefirotu. Vsak problem, ki ga lahko ima človek, ne glede koliko je star, se na nek način, če ga analiziramo za nazaj, posledica-vzrok-posledica-vzrok, lahko pripelje in mora pripeljati do matere in očeta!!! Kam drugam pa bi lahko pripeljal filigranskega raziskovalca?! Samo do korenin, do vzroka. To ne pomeni, da je vsakemu priporočljivo da analizira ta dva sefirota in da o njima meditira. Saj je tadva najtežje doumeti, razumeti. Danes je v homo sapiensu milijon dogem, ki preprečujejo pravilno razumevanje teh dveh sefirotov. Največ dogem je povezano s tema dvema sefirotoma. Zato se tudi gre od najlažjih proti najtežjim, od Malkuta do Keterja. Ampak istočasno, če smo filigrani, nam mora biti jasno da je potrebno vse sefirote istočasno v določeni meri ozaveščati. Saj so oni vsi povezani v eno celoto, kot tipkovnica. Če manjka neka črka ne moremo napisati pravilnega/popolnega besedila. Torej, potrebno je delati enega po enega, a tudi vse istočasno v določeni meri.


Najpogostejši vzrok, da se ljudje odpovejo „pisanja“ na tej tipkovnici, oziroma da se odpovejo raziskovanju Drevesa Življenja je ta, da nekega problema ni moč niti hitro detektirati, še manj pa ga je možno hitro odstraniti.  Za vse to je potrebno znanje, vztrajnost in s tem tudi čas. Danes so hitri časi, in ljudje bi vse hoteli hitro ali instant. A noben resen problem, ki ga imate ni nastal hitro. Vsak velik problem in tudi vsak drug problem je nastajal zelo dolgo, pa če smo se tega zavedali ali ne. Več let. Pri vsakem problemu je bila inkubacijska doba, potem obdobje prenašanja, znosnosti, in na koncu neznosnost, akutno obdobje. Najbolj slikovit primer je votel zob katerega je potreno ali takoj popravljati ali izpuliti. On se ni pokvaril v dveh dneh, ampak se je kvaril več let. Enako je z vsakim mentalnim problemom, navado. In če se je nekaj nabiralo dolga leta, a da se tega sploh nismo zavedali, ne moremo pričakovati, da se to reši v enem dnevu, še posebej če ne poznamo niti diagnoze.
Vaja Ognjenega Meča je prepihovanje vseh kanalov. Srce potiska kri od sebe pa celem mrežnem sistemu arterij do vsake celice. Arterije so prehodne. Če je nekje zoženje je tam pretok manjši, to je tudi meja, ki ustvarja zastoj in tkiva ter organi nižje od tega zastoja dobivajo manj krvi, manj energije. In srce izvaja večji pritisk, da precirkulira normalno količino krvi tudi do tega organa in tkiv. Predstavljajmo si to na mentalnem nivoju in vidimo vajo Ognjenega Meča, saj to je pritisk na celo tipkovnico, da dobijo vsi deli sistema dovolj elektromagnetne energije, oziroma prane, oziroma krvi. Arterije so sefiroti, globinska analiza sefirotov so kapilare (lahko preko sistema 50 Vrat Razumevanja, lahko po sistemu Isaka Lurije deset sefirotov v vsak sefirot, itd.) Kaj je bolezen? Zastoj in neprehodnost v nekem organu. Kaj je ozdravitev? Dodajanje nujne energije, prepihavanje, vzpostavljanje prehodnosti. A zastoji se lahko pojavijo, in v večini se pojavijo, na poti Kače Modrosti
Vračanje krvi po venah je ekvivalentno Kači Modrosti. Zanimivo je, da je večina zastojev v krvnem sistemu v času vračanja krvi. Se pravi v Kači Modrosti. Človek ne opravi vse, človek ni preveč uspešen v prihodu k bogu, kot je bog uspešen v prihodu k človeku. Povežite to z razširjenimi venami. Involucija se zgodi in se dogaja sama od sebe, a za evolucijo je potreben napor. Tudi v dihanju lahko poiščemo ekvivalente. Torej, Ognjeni Meč je višje polnjenje akumulatorjev, da bi imeli moč za resnično delo na Kači Modrosti. Ognjeni Meč je tisto kar nam je bog dal, Kača Modrosti pa tisto kar mi naredimo s tem. In tukaj ponovno pridemo do korespondenc, ki jih je potrebno poznati, da bi začeli praktično delo. Veliko tega, ha!

Prevod: Gregor Musevski